Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Конгрес США пропонує збільшити допомогу Україні в 2019 році

  • 16.06.2018, 10:26
  • 724

Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США запропонував збільшити бюджет 2019 року суму допомоги для України, що надається через програми Державного департаменту і Пентагону.

Про це йдеться у повідомленні посольства України в США на сторінці в Facebook.

«Комітет з питань асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив власний проект «Закону про асигнування на потреби міністерства оборони на 2019 рік», де кошти, які пропонується виділити на допомогу Україні у сфері безпеки, у тому числі летальна зброю оборонного характеру, визначені в обсязі 250 млн дол.

Ця сума на 50 млн дол перевищує асигнування для відповідних програм підтримки України, затверджених у консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2018 рік.

У представленому у зазначеному комітеті проекті «Закону щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік» кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів та причетних агентств визначено у сумі $ 441 млн. дол., що на понад 20 млн. дол. перевищує відповідні асигнування 2018 року.

Таким чином, сукупний обсяг коштів, які можуть бути виділені для підтримки України у 2019 бюджетному році, становить 691 млн. дол. США, що на понад 70 млн. дол. більше, ніж передбачено асигнуваннями поточного року.

Для набуття чинності вищезгадані законопроекти мають бути схвалені повним складом Палати представників, підтримані Сенатом та підписані Президентом США", — йдеться у повідомленні.

Схожі новини