Передплата 2024 ВЗ

СБУ затримала нового фігуранта у справі Бабченка

  • 15.06.2018, 19:25
  • 611

Служба безпеки України затримала українця «громадянина Т», який керував групою осіб, які мали залучатись до серії терактів в Україні, зокрема до замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, повідомляє Укрінформ.

«13 червня було затримано громадянина України Т, який керував групою осіб, які мали бути залучені до проведення терактів. За місцем проживання громадянина Т в ході проведення обшуку вилучено вогнепальну зброю та набої до неї. На даний час є достатньо підстав обгрунтовано підозрювати громадянина Т в причетності до готування терористичних актів», — сказав Тиводар.

За інформацією СБУ, ця особа керувала групою з трьох громадян України, які пройшли «інструктаж та навчання» у російському Ростові-на-Дону з метою вчинення терактів на території України. Даний інструктаж та навчання, як вбачається з матеріалів кримінальної справи, здійснювався представниками спеціальних служб РФ, сказав слідчий.

Він додав, що фінансування цієї групи з Росії до України здійснив громадянин України Борис Герман.

Схожі новини