Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Уряді очікують підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн вже цього року

  • 15.06.2018, 16:25
  • 887

Цього року в Україні буде реалізована ініціатива про підняття мінімальної заробітної плати до 4200 грн.

Про це в інтерв'ю «Прямому» заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, інформує його прес-служба у Facebook.

«І коли ми говоримо про те, чи в цьому році буде чи не буде підвищення мінімальної заробітної плати, я все-таки оптиміст. І та ініціатива, яку проголосив Президент України щодо підвищення розміру мінімальної зарплати до 4200 грн, я переконаний, у цьому році буде реалізована. Ми зробимо цей крок», — зазначив Розенко.

Він зауважив, що рішення щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати буде прийматися з урахуванням реальної економічної ситуації.

«Ми не будемо ніколи гратися в популізм, і Національний банк України не буде для цього друкувати „фантики“, як це раніше робилося, коли піднімали перед виборами заробітні плати, друкували „фантики“, а потім це переростало в інфляцію. Ми в це гратися не будемо. Ми будемо робити такі кроки лише з огляду на реальну економічну ситуацію», — зауважив віце-прем'єр-міністр.

Віце-прем'єр-міністр пояснив, що на перше півріччя цього року припадає досить серйозна сума виплат боргових зобов’язань. «І ми вже виплатили доволі значну суму — це десятки мільярдів гривень за боргами України, які накопичив не чинний уряд і навіть не попередній уряд Яценюка. Ми віддаємо зараз борги за період Тимошенко-Азарова. Але ми мусимо виконати ці зобов’язання», — сказав він.

Водночас він зауважив, що економіка України дає позитивні сигнали, які дозволяють говорити про те, що ініціатива щодо підвищення мінімальної зарплати до 4200 грн може бути реалізована у цьому році. «Ми маємо зростання економіки за перший квартал 2018 року. Тому я оптиміст. І я переконаний, що ми реалізуємо цю важливу ініціативу Президента України», — підкреслив Павло Розенко.

Схожі новини