Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В київському аеропорту імені Сікорського здійснив аварію при екстреній посадці літак

  • 15.06.2018, 14:50
  • 1 142

В міжнародному аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського здійснив аварійну посадку літак авіакомпанії Bravo, рейс 4406 Анталія-Київ через сильну грозу та нульову видимість.

Про подробиці посадки літака розповів пасажир літака Віталій Комісар, повідомляє телеканал «Прямий».

«Ми увійшли у повітряний простір України і пілот сказав, що ми підлітаємо і проходимо зону турбулентності. Нас всіх пристебнули. Через деякий час почала погіршуватись видимість, блискавка, грім, літак почало сильно трусити. На підльоті до аеропорту його вже дуже сильно хитало. В літаку почалась паніка, діти плакали. Літак трусило зі сторони в сторону. Мотори то вмикались, то вимикались. Хочу сказати, що пілоти молодці, якби не вони, то це б закінчилось летальною катастрофою. Потім був удар, ми сіли. Я саме сидів на крилі. Ми сіли на великій швидкості, нас почало зносити вліво, літак завалився на одну сторону, щось полетіло під літаком, можливо, це були шасі. Тоді нас сильно розвернуло, був запах диму, паленого і палива.

Літак зупинився, в літаку зчинилась паніка, люди повставали. Деякі люки відкрились, інші чоловіки вибивали самі. Почалась паніка. Люди вибігали, вискакували", — розповів він.

Як розповів Комісар, після зупинки всі пасажири почали вискакувати і через деякий час почала під'їжджати пожежна техніка та автобуси, які частинами почали забирати людей і відвозити в аеропорт.

«Нас зустріла митниця і першої допомоги як такої не було надано», — зазначив він.

Інформацію про подію підтвердили в прес-службі аеропорту. «14 червня о 20.40 літак авіакомпанії Bravo, рейс 4406 Анталія-Київ, при приземленні викотився за злітно-посадкову смугу.

На борту знаходилося 169 пасажирів, в результаті інциденту ніхто не постраждав. Всі пасажири були евакуйовані і знаходяться в терміналі у залі прильоту", — йдеться в повідомленні.

Наразі відомо, що під час посадки і гальмування на мокрій смузі літак розвернуло і винесло зі злітно-посадкової смуги.

Схожі новини