Передплата 2024 «Добрий господар»

Мінінфраструктури та Нyperloop Transportation Technologies підписали Меморандум про спільну роботу

  • 14.06.2018, 16:51
  • 565

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та виконавчий директор Нyperloop Transportation Technologies Дірк Алборн підписали меморандум про співпрацю над розробкою і тестуванням цього транспортного проекту в Україні.

Про це повідомляє Мінінфраструктури на своєму сайті.

«Ми чітко домовилися об’єднати зусилля, по-перше, ми будемо спільно розробляти технологію, по-друге, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту, він повинен бути комерційно успішним, це не повинна бути чергова ідея, яка дотується урядами. Це має бути абсолютно прозора бізнес-модель, яка генерує прибуток», — додав Володимир Омелян, — «Дуже важливий напрям також це цифрова інфраструктура, тут в нас є величезні сподівання по розробці нових типів управління логістикою як України, так і світу. Власне на цьому сконцентровані наші завдання, це окреслено в меморандумі. Сподіваюсь, що ми зможемо створити спільний центр в Україні, локація буде або в Києві, або в Дніпрі, над цим працюємо».

«Українські технології і рішення можуть цілком бути використанні в світовому масштабі, у нас все для цього є. Окрім того, маємо пам’ятати, що Україна є важливою ланкою Нового Шовкового шляху. В світі, де країни і компанії змагаються у швидкості і зручності логістики, Україна може стати переможцем, якщо запропонує сучасні інфраструктурні рішення і стати тим мостом, який міцно сполучить Європу і Азію», — додав Володимир Омелян.

Дірк Алборн, у свою чергу, відзначив прогресивні спрямування України: «Дуже важливо, що є такі прогресивні міністри, які розуміють, що розвиток країни не відбувається сам по собі, а його потрібно підштовхувати. Україна разом із низкою інших країн, які хочуть долучитися до тестування Нyperloop, вже в світовому тренді. Але ми разом маємо здійснити цю реальність».

Дірк Алборн є одним із найвідоміших людей, які займаються розробкою та просуванням новітньої, інноваційної технології швидкісного транспортування Гіперлуп. Також він займає посаду засновника і генерального директора JumpStarter Inc., краудфандінгового бізнес-інкубатора з головним офісом в Каліфорнії.

Нyperloop Transportation Technologies під керівництвом Дірка Алборна стала однією з перших компаній, яка проявила зацікавленість до проекту високошвидкісного транспорту Гіперлуп. Компанія вже має договори на проектування та будівництво ліній високошвидкісного транспортування з такими країнами, як Франція, Словаччина, Австрія, Угорщина, ОАЄ та ін.

Hyperloop — це проект вакуумного потяга, розроблений Ілоном Маском. Це транспортна система, яка складається зі сталевих труб, всередині яких рухається потяг — герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Схожі новини