Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі «Газпрому»

  • 14.06.2018, 15:57
  • 610

Апеляційний суд округу Свеа (Швеція) при розгляді скарги російського «Газпрому» на рішення Стокгольмського арбітражу в справах з НАК «Нафтогаз України» призупинив процедуру його виконання.

Про це повідомили в прес-службі НАК «Нафтогаз» передає РБК-Україна. Дане рішення означає, що подальші дії «Нафтогазу» за процедурою стягнення 2,6 млрд доларів з «Газпрому» тимчасово призупинено. У той же час воно не призводить до скасування рішень арбітражу і не дає «Газпрому» можливість вимагати повернення 2,1 млрд доларів, які вже зараховано рішенням арбітра в якості компенсації «Нафтогазу».

У «Нафтогазі» зазначають, що суд округу Свеа прийняв рішення без виклику представників НАК і, відповідно, без урахування пояснень і аргументів, які компанія могла б надати. Крім того, суд не повідомив українську сторону про наявність такого клопотання «Газпрому» та про розгляд даного питання. Також у «Нафтогазі» підкреслили, що призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу є тимчасовим. НАК найближчим часом подасть суду розгорнуті пояснення і контрагрументи. Нагадаємо, раніше російський «Газпром» заявив про те, що виконання рішення арбітражу за позовом «Нафтогазу» призупинено.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень