Передплата 2024 ВЗ

Український омбудсмен Денісова проти пропозиції РФ відвідати Сенцова після 22 червня

  • 14.06.2018, 14:43
  • 740

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сьогодні прибула на територію РФ, щоб здійснити моніторингові візити у місця несвободи, де тримаються українські політв’язні.

Про це інформує прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

У Москві в офісі Уповноваженого РФ з прав людини відбулася зустріч Людмили Денісової та керівника апарату Омбудсмена РФ. Під час зустрічі вони обговорили деталі поїздки Людмили Денісової та можливість візитів Уповноваженого до політв’язнів — громадян України, яких тримають в Росії.

За словами Омбудсмена, російська сторона запропонувала здійснити перший візит до міста Омськ у суботу, 16 червня. Там тримається українець Дмитро Штибліков.

«Питання з візитом до Олега Сенцова залишається відкритим. Ми наполягаємо на якомога швидшій поїздці до міста Лабитнангі (Тюменська область), де тримається Олег, а Росія пропонує можливу дату візиту після 22 червня. Нас це категорично не влаштовує! Ми будемо далі наполягати на тому, щоб ми поїхали туди найближчими днями», — коментує Людмила Денісова.

Крім того, Уповноважений зазначає, що зараз проводиться робота щодо можливого відвідування журналіста Романа Сущенка, який утримується у СІЗО «Лефортово», та Микола Карпюка, який знаходиться в тюрмі у місті Владимир.

За словами Людмили Денісової, переговори з російською стороною тривають.

Нагадаємо, що згідно домовленостей між Президентом України та Президентом Р Ф був підготований список політв’язнів, яких планують відвідати Омбудсмени обох країн. Після поїздки до Росії, Людмила Денісова планує здійснити візит у Сімферопольське СІЗО на тимчасово окупованих територіях Криму.

Схожі новини