Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Десять єпархій Московського патріархату готові приєднатись до єдиної Церкви, — Філарет

  • 14.06.2018, 11:45
  • 891

Під зверненням до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії для Української православної церкви підписалися десять єпархій УПЦ Московського патріархату.

Про це заявив глава УПЦ КП патріарх Філарет розповів в інтерв’ю виданню Українська правда.

«Ми знаємо, що підписались біля десяти, проте публічно заявили два. А чому інші промовчали та скільки їх? Інші бояться. Чого бояться? А якщо не буде Томоса, тоді Москва усіх цих, хто звертався, покарає.

А коли вже буде Томос, коли утвориться єдина Помісна Українська Церква, то боятися вже не буде кого. Вони будуть вільно приєднуватися і ми всі будемо складати одну Українську Православну Церкву.

Так ось тих потенційних, за деякими спостереженнями, приблизно 2/3 Московського Патріархату.

Врахуйте, що на сьогодні Київський Патріархат має підтримку 40−44% населення, а Московський — лише 20−24%. Якщо з цих 24% у єдності з РПЦ залишиться третина, 8% - це буде невелика Церква і значного впливу вона не матиме", — розповів патріарх Філарет.

Нагадаємо, 19 квітня спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав постанову про звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати Томос про автокефалію української помісної православної церкви. Документ Верховна Рада ухвалила 19 квітня 268 голосами.

Пізніше повідомлялося, що Вселенський патріархат розпочав розгляд прохання України надати автокефалію її православній церкві.

Схожі новини