Передплата 2024 «Добрий господар»

Блокування Угорщиною комісії «Україна-НАТО»: в МЗС сподіваються на допомогу США

  • 14.06.2018, 09:31
  • 504

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль зазначила, що блокада Будапештом засідання комісії «Україна-НАТО» продовжується, попри критику членів НАТО і країни ЄС.

Про це повідомляє «5 канал».

«Тут же також є питання компромісу. Компроміс досягнуто щодо проведення 22-го червня спільної зустріч міністрів освіти і закордонних справ, присвяченої питанню розвитку відносин (України й Угорщини. — ред), і що нам треба робити, аби вони покращилися. Щоб не було проблем на різних міжнародних майданчиках. Водночас Лілія Гриневич зустрічалася з громадами, вони погоджували план. Звичайно, вони не можуть ухвалити самостійно рішення, бо громада існує від фінансових ресурсів, які їм надають з Будапешту», — сказала політик.

Зеркаль наголосила: «Ми розраховуємо, що в цій площині допомога США є істотною, особливо що стосується діалогу з угорцями. Бо без медіаторства ми навряд чи зможемо зняти блокаду».

На запитання ведучого, чи встигає Україна всі ці речі залагодити вчасно, заступник очільника МЗС відповіла: «Саміт — це справді важлива зустріч. Але найважливіше те, що ми встигаємо зробити тут, всередині, і це вже питання до моїх колег. Є ж плани, які ми виконуємо, є просування… Хотілося би бачити в нас більше прогресу, він є, але він не такий, як у грузинів. Ми відстаємо від них».

Схожі новини