Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лікар назвав топ-3 найкорисніших круп

  • 14.06.2018, 09:13
  • 577

Доктор Комаровський назвав трійку найкорисніших круп, які рекомендують регулярно вживати дієтологи зі всього світу.

Про це повідомляє Сьогодні. LifeStyle.

Гречка

Перше місце посіла гречка — при тому, що в багатьох країнах взагалі не знають про таку крупу. Хоч десь ми, слов'яни, попереду планети всієї — багато століть їмо найкориснішу крупу, яка не відома майже ніде в світі. Більш того: парадоксально, що на батьківщині гречки — в Індії, де її здавна називали «чорним рисом», — зараз її майже не вживають в їжу. Чим же гречка така корисна? Крупа містить багато заліза, дуже багато білка, клітковини.

Вівсянка

Тепер про крупу № 2 — вівсянку. Виявляється користь чи шкода вівсянки передовсім залежать від того, як вона оброблена. Тому вівсянка, швидкого приготування, яку просто залили окропом — і ось вона вже готова, вважається чи не найбільш шкідливою кашею. А найбільш корисними є пластівці, які треба варити.

Перловка

На третьому місці — перловка. До речі, хтось знає, з якої рослини роблять перлову крупу? Ні, не з вівса і не з пшениці. Перловку роблять з ячменю. Однієї з найдавніших культивованих на Землі рослин. Перловка була улюбленою кашею римських гладіаторів. Ця каша одна з найкорисніших: багато заліза, багато білка, а головне — клітковини. Адже що таке клітковина? Це неперетравлювані частини продукту, які прекрасно очищають кишечник і готують його до нової їжі.

Схожі новини