Передплата 2024 «Добрий господар»

Рожищенський Шевченко розмальовує лікарні казками

Художник Віталій Шевченко оживив для маленьких пацієнтів казку «Ріпка»

Художника Віталія Шевченка з міста Рожища на Волині добре знають не лише у професійних колах. Його хист до малювання давно оцінили й діти. Особливо маленькі пацієнти дитячого відділення районної лікарні, де він разом з учнями оригінально оздобив стіни приміщення.

Хист до малювання у Віталія проявився з дитинства. Перші гроші з власних картин мав відразу після школи — його роботи успішно продавалися, їх цінували знавці мистецтва. Дарма, що хлопець на той час не мав жодної спеціалізованої освіти. Це пізніше він закінчив Інститут мистецтв у Луцьку й став відомим як «волинський Шевченко».

Одну з його робіт свого часу бачила вся Україна. Це він намалював пророчий плакат «Беги, Витя, беги», який прикріпили на майданівській новорічній ялинці у Києві під час Революції гідності, активним учасником якої був. Малюнок ліг в основу відомого кліпу «Вітя, чао». Сьогодні Віталій Шевченко — керівник зразкової студії «Етюд» місцевого будинку творчості. Він також очолює осередок національно-патріотичного виховання «Маленькі патріоти». До нього залюбки на заняття приходять і першокласники, і випускники. Бо вміє розгледіти талант і кожного зацікавити. А ще часто проводить з дітьми різні виховні заходи.

А у їхніх рамках — потужні соціальні проекти. Як-от оздоблення стін Рожищенської районної лікарні.

— Найперше ми з учнями вирішили розмалювати дитяче відділення. Аби маленькі пацієнти мали привід для усмішок, щоб швидше одужували, — розповів художник.

Там ожили дитячі казки — «Ріпка», «Сорока-ворона» та чимало інших. А в пологовому відділенні з’явилася розкішна фотозона з календарем та годинником, аби батьки через багато літ не забули не лише день, а й час народження малюка.

А кошти на цей проект дала Британська рада, бо рожищенці виграли спеціальний грант.

Як волонтер Шевченко організовує й допомогу армії. З дітьми малюють малюнки на фронт, виготовляють маскувальні сітки та сувеніри-обереги бійцям, що захищають наші кордони на сході держави. Радіє, коли від хлопців на передовій повертаються подяки діткам. Не залишається поза увагою й робота Віталія як керівника. Серед відзнак і подяка від посла Франції.

Волинська область

Схожі новини