Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Росія почала навчання з «Іскандерами» біля кордонів України

  • 13.06.2018, 17:38
  • 349

У Західному військовому окрузі РФ почалися військові навчання із «захисту від зброї масового ураження». В них задіяно комплекси «Іскандер» і системи С-400.

Про це повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на прес-службу Західного військового округу (ЗВО) армії РФ.

«У середу в з'єднаннях і військових частинах ЗВО і Балтійського флоту стартувало тренування із захисту від зброї масового ураження. На аеродромах і в призначених районах розгорнуто пункти спеціальної обробки і сили протиповітряної оборони, в тому числі пускові установки, транспортно-зарядні машини оперативно-тактических ракетних комплексів „Іскандер-м“ і зенітних ракетних комплексів С-400», — повідомили в прес-службі.

Тренування проходить у частинах, дислокованих у Москві і Санкт-Петербурзі, а також у Московській, Ленінградській, Калінінградській, Воронезькій, Курській, Смоленській, Івановській, Псковській і Нижньогородській областях. У навчаннях беруть участь понад 30 тис. військовослужбовців. Всього задіяно близько 5 тис. одиниць бойової і спеціальної техніки.

Після окупації Криму і початку агресії на сході України в 2014 році Росія провела велику кількість раптових армійських перевірок і військових навчань. Країни Заходу неодноразово висловлювали занепокоєння прагненням Москви продемонструвати свою військову потужність на кордонах країн ЄС і НАТО.

Схожі новини