Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум проти Росії за порушення двох конвенцій

  • 13.06.2018, 11:37
  • 510

Предметом позову України до суду Гааги є порушення Росією Конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції про заборону расової дискримінації.

Президент України Петро Порошенко зауважив символізм подання меморандуму в день, коли у РФ відзначають державне свято — День Росії.

12 червня Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум із позовом проти Росії за порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Про це написав у Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Сьогодні Р Ф отримає від нас своєрідний „подарунок“ у Міжнародному суді ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17 500 сторінок тексту і міститься у 29 томах. Подаємо наш меморандум по фінансуванню тероризму і расовій дискримінації», — повідомив глава МЗС.

Президент України Петро Порошенко зауважив символізм у подачі меморандуму саме сьогодні, у День Росії. Ця подія — «важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність», — написав Порошенко у Facebook.

«Нам потрібна позиція Міжнародного суду ООН, який надасть належну оцінку діям РФ і не залишить їй можливості ховатися від відповідальності за черговими маніпуляціями та криками „це не ми“ і „нас там немає“. Меморандум містить надзвичайну, як для практики суду, кількість доказів», — зазначив президент.

Схожі новини