Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Контррозвідка США: Вболівальники на ЧС-2018 в Росії можуть стати жертвами хакерів

  • 13.06.2018, 09:59
  • 616

Директор центру контррозвідки США Вільям Еваніна попередив американських уболівальників, які збираються на Чемпіонат світу з футболу в Росії, про загрози хакерських атак.

Еваніна порадив уболівальникам не брати з собою в Росію телефони і ноутбуки, оскільки вони можуть бути зламані злочинцями або особами, пов'язаними з російським урядом, повідомляє Reuters.

Він також зазначив, що американці можуть стати метою зловмисників, навіть якщо їм буде здаватися, що вони не становлять інтересу для хакерів.

«Якщо ви плануєте взяти з собою мобільний телефон, ноутбук або інший електронний пристрій — не робіть помилок, будь-які дані на цих пристроях, особливо ваша особиста інформація, можуть стати доступні російському уряду або кіберзлочинцям», — сказав Еваніна.

За його словами, найбільшому ризику піддаються посадові особи корпорацій і урядові чиновники.

Інший американський чиновник на умовах анонімності повідомив, що британські спецслужби випустили подібні попередження для підданих Сполученого Королівства і футбольної збірної Англії.

Фінальна частина Чемпіонату світу з футболу відбудеться в Росії з 14 червня по 15 липня. Україна закликає бойкотувати його через військову агресію РФ.

Схожі новини