Передплата 2024 «Добра кухня»

Скандально відомий мер Перемишля відмовився від перевиборів

  • 12.06.2018, 18:18
  • 788

Мер прикордонного міста Перемишль Роберт Хома відмовився від участі у чергових виборах.

Як інформує місцевий сайт новин nowiny24. pl, про своє рішення відмовитись від виборів 54-річний Роберт Хома оголосив у вівторок, 12 червня на брифінгу.

«Я прийняв рішення про неучасть у виборах мера Перемишля. Сьогодні хочу подякувати виборцям за те, що чотири рази подарували мені довіру», — заявив Роберт Хома. Чинний мер Перемишля чотири каденції поспіль обирався мером міста — від 2002 року.

Водночас Роберт Хома заявив, що братиме участь у виборах депутатів до міської ради Перемишля.

«Хотів би у них (у виборах — ред.) взяти участь і за підтримки мешканців, маю надію, як депутат, зможу далі служити моєму місту і його мешканцям своїм досвідом», — додав Хома.

Наразі лише одна політична сила висунула кандидата на міського голову Перемишля — це правляча у Польщі партія «Право і справедливість». Від неї за крісло мера міста змагатиметься Януш Гамрищак, теперішній заступник Роберта Хоми, який працює на цій посаді вже чотири роки. Місцеві вибори у Польщі відбуться восени 2018 року.

Роберт Хома до 2007 року входив до партії «Право і справедливість». Однак був виключений з неї після того, як зізнався у співпраці із службою безпеки ПРЛ. Йдеться про те, щро Хома у 1983 році підписав із СБ ПРЛ зобов’язання про співпрацю.

Мер Перемишля Роберт Хома добре відомий своїми антиукраїнськими поглядами. Зокрема під його патронатом у Перемишлі відбувались марші під час яких виголошувались антиукраїнські гасла. Роберт Хома брав активну участь у цих заходах.

Схожі новини