Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Подарунок»: Україна подала до Суду ООН докази проти Росії

  • 12.06.2018, 14:50
  • 550

Україна подала до Міжнародного суду ООН меморандум у справі проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму.

Про це президент Петро Порошенко повідомив у Facebook.

«Дуже символічно, що Міжнародний суд ООН визначив саме 12 червня — День Росії — для подачі Меморандуму у справі України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму та Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм расової дискримінації», — зазначив він.

За словами Порошенка, подання меморандуму у справі проти Росії — «важливий етап у доведенні того, що за всі свої протиправні дії РФ нестиме відповідальність».

«Меморандум містить надзвичайну, як для практики Суду, кількість доказів. Це зроблено для того, щоб ні в кого не лишилось сумнівів, що Росія вчинила протиправні дії і має понести за це відповідальність», — заявив Порошенко.

За словами Порошенка, брехню Кремля можна подолати «лише правдою і доказам» — для цього й потрібна оцінка Міжнародного Суду ООН.

У свою чергу, міністр закордонних справ Павло Клімкін написав у Twitter: «Сьогодні Р Ф отримає від нас своєрідний „подарунок“ в МС ООН. Він важить близько 90 кг, складається з 17 500 сторінок тексту і міститься в 29 томах. Подаємо наш меморандум щодо фінансування тероризму і расової дискримінації».

Схожі новини