Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Між Грузією і Львовом «проклали» пряму повітряну дорогу

Літак з Батумі поливали водою

8 червня у Львівському аропорту імені Данила Галицького приземлився перший літак, що прилетів до Львова із грузинського Батумі. Цим першим рейсом додому пощастило повернутися і журналісту «Високого Замку», яка на запрошення українського Центру розвитку туризму, а також авіакомпанії YANАІR побувала разом з туроператорами Львівщини у Грузії. І попри те, що на борту літака було лише 27 пасажирів у величезному «Боїнгу», розрахованому на 168 пасажирів, політ все ж таки відбувся.

Коли літак приземлився, вперше побачила, що з обох боків його поливають з машин. Як з’ясувалося, літак, який здійснив перший рейс у якомусь напрямку, поливають водою з гідранту. Це свідчить про помпезність і важливість події!

За годину тим самим літаком львів’яни мали можливість вилетіти на Чорноморське узбережжя у Батумі. Охочих було значно більше. За офіційною інформацією, 99 пасажирів придбали квитки.

— Компанія відкрила новий напрямок, — сказала журналісту «ВЗ» директор міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська. — Це для нас досягнення, оскільки Грузія активно розвивається у плані туризму. Сподіваємося, що й на зимовий період зможемо продовжити цей рейс. Літаки до Батумі літатимуть зі Львова і у зворотньому напрямку двічі на тиждень — у вівторок і п’ятницю. Час польоту — 2 год. 45 хв. Мінімальна вартість квитка з урахуванням усіх зборів становить 120 доларів. А в обидва боки — 215 доларів. У вартість квитка входить і безоплатна норма багажу для перевезення. 23 кілограми можна везти в одній валізі, а у ручній поклажі — 7 кг.

Приємно здивувала і послуга обслуговування. Під час польоту у літаку пасажирів безкоштовно годують. Нам пропонували на вибір куряче м’ясо з рисом або смажену картоплю з свинячою відбивною. Соки — на вибір, або кава-чай.

За словами Тетяни Романовської, при Союзі між Львовом і Грузією було авіасполучення. Тоді рейсом користувалися, як правило, ті відпочивальники, які їхали з Грузії попити лікувальної водички до Трускавця, Моршина чи Східниці. Зараз — інша культура подорожей. Йдеться про повноцінний туризм, коли людина не за профспілковою путівкою їде, а шукає справді цікаві «родзинки» у тій чи іншій країні.

Комерційний директор компанії YANAIR Тарас Стригуненко сказав, що було важко відмовитися від численних заявок аеропорту «Львів» і побажань пасажирів у Батумі, які змушені були прилітати до Києва, а потім потягом добиратися додому. «Тепер львів’яни мають змогу відпочити на курортах Батумі, побачити засніжені гори Кавказу і прямим рейсом повернутися у свій рідний Львів», — сказав пан Тарас.

Схожі новини