Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Трампа заявили, що для прем’єра Канади Трюдо є особливе місце в пеклі

  • 11.06.2018, 11:53
  • 725

У Білому домі невдоволені поведінкою прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, який розкритикував президента США Дональда Трампа під час прес-конференції після саміту G7, коли американський очільник вже вилітав до Сінгапура.

Про це заявив директор Білого дому з питань торгової політики Пітер Наварро в ефірі «Fox News», передає Еспресо.

«У пеклі є особливе місце для будь-якого іноземного лідера, який займається недобросовісною дипломатією щодо президента Трампа, а потім намагається „встромити ножа“ йому у спину дорогою до дверей. І саме це зробив підступний Джастін Трюдо на цій авантюрній прес-конференції. Це те, що зробив слабкий, нечесний Джастін Трюдо», — наголосив він.

Тим часом очільник Європейської Ради Дональд Туск висловив підтримку очільнику канадського уряду, про що написав у своєму акаунті в Twitter.

«На небесах є особливе місце для Джастіна Трюдо. Канада, дякую вам за ідеальну організацію G7», — зауважив він.

Зазначимо, що вчора Трамп дав розпорядження американським представникам не підтримувати підсумкове комюніке саміту G7.

Це він зробив у відповідь на висловлювання Трюдо, який на прес-конференції за підсумками саміту розкритикував позицію США щодо питань міжнародної торгівлі, зокрема запровадження мит на ввезення металургійної продукції.

Як повідомлялося, лідери G7 підтримали Україну в підсумковому комюніке. У комюніке на восьми сторінках лідери країн «Великої сімки» пообіцяли продовжувати підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вкотре засудили незаконну анексію Криму.

Також вони висловили готовність «запровадити подальші обмежувальні заходи проти Росії», якщо її поведінка вимагатиме цього, і вимагають від Росії «припинити дестабілізуючі дії з підриву демократичних систем та згорнути підтримку сирійського режиму».

Схожі новини