Передплата 2024 «Добрий господар»

Стало відомо про проблеми з українським громадянством у сестри Сенцова

  • 10.06.2018, 13:39
  • 692

Сестра українського політв’язня в Росії Олега Сенцова, Наталя Каплан, вже два роки живе в Києві але до сих пір не може отримати навіть постійну посвідку на проживання.

Про це вона розповіла в інтерв'ю «Апострофу».

За її словами, в столиці України вона відчуває себе в безпеці.

«Тут мені набагато комфортніше ніж в Москві», — зазначає Каплан.

У сестри Сенцова є посвідка на проживання, яку необхідно продовжувати щороку. Вона хоче отримати українське громадянство, однак можливостей для цього у неї поки що немає. Каплан — двоюрідна сестра політв'язня, тому вважається, що близьких родичів у неї серед українських громадян немає. Також двох років проживання недостатньо, щоб претендувати на громадянство.

«Як мені сказали: „Немає підстав для отримання українського громадянства“. Юрист порекомендував просто вийти заміж, але мені здається, це дещо неправильно… Єдиний варіант — указ президента, який може дати громадянство кому завгодно, але такого указу немає. Я хотіла б, звичайно, отримати хоча би постійну посвідку на проживання, але цього у мене теж немає. Кожен рік міграційна служба — це таке пекло, така біганина по коридорах, прикопуються до кожної коми. Дуже важко тут отримати документи», — скаржиться Каплан.

Схожі новини