Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові у марафонському забігу змагається понад 1200 учасників

  • 10.06.2018, 09:31
  • 766

У Львові уранці неділі, 10 червня, розпочався забіг на 21 км у межах 3rd Molokiya Lviv Half Marathon. Участь у ньому бере 1288 людей.

«Рекорд від Львова — 1288 учасників — це найбільша кількість учасників на забігу 21 км в Україні (після Києва)», — повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Перед забігом марафонці провели розминку у «містечку змагань» перед Львівським оперним театром.

Старт забігу з електронного пістолета дав міський голова Львова Андрій Садовий. Він разом із дружиною Катериною має намір взяти участь у благодійному забігу на 2 км, метою якого є збір коштів на придбання реабілітаційного обладнання для Львівського обласного госпіталю ветеранів та репресованих ім. Юрія Липи.

«Традиційно підтримуємо марафон, підтримуємо усіх людей, які мають добрий драйв. Я би хотів, щоби сьогоднішній марафон ми всі разом присвятили звільненню Сенцова і звільненню усіх наших політв’язнів, які знаходяться в російських тюрмах. Ось я буду бігти саме з таким переконанням. І я би просив кожного поставити собі таку мету. Коли люди з усього світу об’єднуються — завжди є позитивний результат.

Мені приємно, що Львів сьогодні є на світовій карті марафонів, що ми ставимо найвищі результати в Україні, і наша ціль дуже висока. Я би хотів, щоб усі в світі знали Львів і з усього світу люди приїжджали до нас на марафон", — зазначив Андрій Садовий.

За інформацією генерального менеджера Run Ukraine Дмитра Черніцького, загалом для участі у забігах у межах півмарафону у Львові зареєструвалося близько 2,5 тис. людей, з яких 11% - іноземці, представники 24 країн.

Призовий фонд заходу цьогоріч зріс і становитиме 65 тис. грн. Зокрема переможці забігу на 21 км серед чоловіків і серед жінок отримають по 6,5 тис. грн.

Зазначимо, Львівський півмарафон 3rd Molokiya Lviv Half Marathon — один із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League 2018 — участь у престижному міжнародному марафоні.

Схожі новини