Передплата 2024 ВЗ

Парубій полетить до США переконувати зупинити «Північний потік-2»

  • 09.06.2018, 15:37
  • 382

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відвідає Вашингтон, де зі своїми колегами з США, Грузії, Литви та Молдови обговорить питання недопущення реалізації проекту «Північний потік-2».

Про це він розповів в ході II міжпарламентської конференції «Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компонента регіональної співпраці з безпеки і розвиток взаємодії з ЄС і НАТО» в суботу в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Наприкінці цього місяця… я буду у Вашингтоні, у нас буде зустріч зі спікером Райаном (спікер Палати представників Конгресу США Пол Райан — Ред.), зі спікерами Грузії, Молдови, Литви, сподіваюся, Польщі. Однією з тим нашого обговорення буде питання недопущення реалізації проекту «Північний потік-2», — повідомив Парубій.

Він додав, що з партнерами у Вашингтоні має намір також порушити питання створення регіонального центру, який відповідав би і опрацьовував концепцію у відповідь на виклики і загрози, які стоять перед Україною та іншими країнами регіону.

Як повідомлялося, у Німеччині почалося будівництво газової приймальної станції у рамках проекту газопроводу «Північний потік-2».

Супротивники проекту — у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія — стверджують, що «Північний потік-2» збільшить залежність ЄС від «Газпрому», який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.

Швеція, Німеччина та Фінляндія схвалили будівництво газопроводу, довжина якого складе 1200 кілометрів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Схожі новини