Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко прокоментував скандальну заяву Мураєва про Сенцова

  • 08.06.2018, 18:58
  • 790

Президент України Петро Порошенко прокоментував скандальну заяву позафракційного нардепа Євгена Мураєва про українського політв’язня Олега Сенцова.

У п'ятницю, 8 червня, під час зустрічі зі студентами Національного університету імені Тараса Шевченка президент заявив, що мав зустріч з родичами українських політв'язнів, які засудили заяви «окремих нардепів».

«Мені приємно було побачити єдність родичів ув'язнених, рішуче засудження заяв, які деякі народні депутати дозволили собі зробити з українських, точніше неукраїнських каналів», — цитує Порошенка Інтерфакс-Україна.

Раніше повідомлялося, що народний депутат Мураєв під час ефіру на телебаченні фактично назвав українського політв'язня Олега Сенцова «терористом».

«Сенцова можна по-різному сприймати. З точки зору того, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм. Час розставить на свої місця, хто правий, а хто неправий», — заявив він.

8 червня, Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження проти Мураєва: в Єдиний реєстр було внесено повідомлення про вчинення нардепом злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (держзрада — до 12 років) і ч. 2 ст. 383 К К України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину — до 5 років).

Схожі новини