Передплата 2024 «Добра кухня»

«Пожива для пропаганди». Столтенберг прокоментував інсценування вбивства журналіста Бабченка

  • 08.06.2018, 19:56
  • 711

Генсек НАТО Йенс Столтенберг висловив жаль з приводу того, що інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві стало поживою для пропаганди.

Про це він сказав після засідання міністрів оборони держав-союзників альянсу, пише Радіо Свобода.

«Ми всі зітхнули з полегшенням, що Бабченко живий. По-друге, я би хотів наголосити, що шкодую з приводу того, що цей інцидент може підривати довіру до преси та став поживою для пропаганди», — підкреслив він.

Столтенберг зазначив, що всі демократичні організації, в тому числі і НАТО, залежні від рівня свободи і незалежності преси.

«Це основний компонент будь-якої демократії. Кращий шлях домогтися того, щоб не стати жертвами фейковий новин — наявність вільної та незаангажованої преси, яка ставить складні питання, яка перевіряє свої джерела інформації і факти», — резюмував генсек.
Нагадаємо, 29 травня ввечері поліція повідомила про «вбивство» Бабченка при вході в свою квартиру в Києві. Згідно з легендою, його вбили трьома пострілами в спину.

За словами глави СБУ Василя Грицака, замах на Бабченка замовили спецслужби РФ. Після отримання відповідної інформації, СБУ провела спецоперацію з метою зберегти життя журналісту. Бабченко виступив на брифінгу, вибачившись перед близькими за переживання.

Схожі новини