Передплата 2024 «Добра кухня»

ГПУ відкрила провадження про держзраду щодо Мураєва

  • 08.06.2018, 16:20
  • 674

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо народного депутата Євгена Мураєва за статтями «державна зрада» та «завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину».

Про це повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган в Facebook.

«Генеральною прокуратурою 08.06.2018 до ЄРДР внесено повідомлення щодо вчинення народним депутатом Є. Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) КК України», — написала Сарган.

«Досудове розслідування вищезазначеного кримінального провадження доручено ГСУ СБУ, здійснення нагляду за додержанням законів у формі процесуального керівництва — Генпрокуратурі», — додала речник генпрокурора.

Вона відзначила, що підставою для реєстрації провадження «стало проголошення з трибуни парламенту нардепом Сергієм Пашинським промови щодо неправомірних дій Мураєва».

«Мураєв напередодні в інтерв’ю 112 каналу надав правову оцінку засудженню судом країни-агресора українського кінорежисера Олега Сенцова, як терориста, а саме особу, яка готувала підпали та вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну О. Сенцова на осіб, які обвинувачуються та засуджені українськими судами за тероризм та сепаратизм», — написала Сарган.

7 червня колишній член Партії регіонів, позафракційний нардеп Євген Мураєв, який володіє телеканалом NewsOne, в ефірі 112. Україна стосовно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова дослівно сказав наступне: «з точки зору того, що людина готувала підпали та вибухи, для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм», зазначивши, що «час розставить все по місцях».

Схожі новини