Передплата 2024 «Добра кухня»

Кім Чен Ин особисто обіцяв відмовитися від ядерної програми — Помпео

  • 08.06.2018, 08:39
  • 627

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин в ході підготовки до саміту з американським президентом Дональдом Трампом підтвердив свою готовність до денуклеаризації Корейського півострова.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Він особисто повідомив мені, що готовий до денуклеаризації, що він розуміє, нинішня модель не працює», — зазначив держсекретар.

За словами Помпео, «той факт, що два лідери сядуть за стіл переговорів, показує, що обидві сторони налаштовані дуже серйозно».

«Президент Трамп визнає прагнення КНДР забезпечити свою безпеку і готовий забезпечити, щоб КНДР, яка відмовиться від своєї зброї масового ураження, була в безпеці», — додав Помпео.

Раніше Помпео заявляв, що США готові посилити заходи проти КНДР, якщо дипломатичні процеси між Пхеньяном і Вашингтоном підуть в невірному напрямку.

У свою чергу президент США Дональд Трамп допустив підписання мирної угоди з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином на саміті 12 червня.
Саміт США-КНДР 12 червня в Сінгапурі стане першою в історії зустріччю між лідером Північної Кореї і чинним президентом США.

Місцем проведення сінгапурського саміту між Трампом і Кім Чен Ином буде готель Capella на острові Сентоса.

Країни знаходяться в стані неоголошеної війни після Корейської війни в 1950-х роках.

Схожі новини