Передплата 2024 «Добрий господар»

Дональд Туск закликав світових лідерів підтримати Олега Сенцова

«Наша солідарність може врятувати йому життя», — написав Голова Європейської ради у Twitter

Голова Європейської ради Дональд Туск закликав лідерів Європейського Союзу та «Великої сімки» (G7) підтримати звернення Європейської кіноакадемії у справі українського кінорежисера, засудженого під час політичного процесу у Росії до 20 років ув’язнення Олега Сенцова, який голодує у російській колонії.

«Європейська кіноакадемія звернулася до мене у справі Олега Сенцова, який голодує, українського режисера, засуджено під час політичного процесу у Росії до 20 років колонії. Звертаюся до лідерів ЄС та G7 підтримати цей заклик. Наша солідарність може врятувати йому життя», — написав Туск у Twitter.

Сьогодні — 25-ий день голодування українського режисера. У вівторок Сенцова застерегли лікарі, що якщо він не припинить, то невдовзі у нього можуть відмовити нирки. Про це повідомив його адвокат Дмітрій Дінзе.

Слова адвоката, який відвідав Сенцова у російські колонії, у вівторок передало радіо «Ехо Москви». Сенцов сказав своєму адвокату, що за словами тюремних лікарів, він «на межі», його внутрішні органи можуть будь-якої хвилини почати відмовляти. Лікарі сказали, що тоді Сенцова годуватимуть примусово. Працівники в’язниці оцінюють стан Олега Сенцова як задовільний.

Схожі новини