Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд на Кіпрі розблокував арештовані 820 мільйонів доларів компанії Ахметова

  • 06.06.2018, 20:15
  • 602

У середу, 6 червня, районний суд Нікосії на острові Кіпр ухвалив рішення про розмороження активів компанії «СКМ», власник якої Ренат Ахметов.

Про це з посиланням на прес-службу компанії повідомляє ТСН.

Тим самим суд змінив рішення 2017 року. Раніше районний суд Нікосії видав тимчасовий порядок блокування активів на суму 820 мільйонів доларів після суперечок з установами Raga щодо приватизації колишньої державної телекомунікаційної компанії «Укретелеком».

Замороження активів сталося за позовом компанії Raga Establishment. Raga продала «Укртелеком» Ахметову 2013 року за 860 млн доларів, але бізнесмен нібито вніс тільки 100 млн доларів авансу і припинив платежі.

У «СКМ» стверджують, що Raga не дотримується своєї юридичної угоди з українською державою стосовно «Укртелекому», тому компанія вирішила

Апеляційний суд підтвердив, що «Укртелеком» повинні повернути до державної власності, скасувати узгоджену покупку та вимагала повернення її передоплати на суму 100 мільйонів доларів. Це викликало позов від імені Raga Establishment, вимагаючи від «СКМ» сплатити їм повну суму 760 доларів США за актив, який найближчим часом буде повернуто в державну власність.

Нагадаємо, що держава продала 92,79% акцій «Укртелекому» в 2011 році за 10,6 млрд грн. Їхнім офіційним покупцем виступила компанія «ЕСУ». Через два роки вона перепродала телеком-оператора Ренату Ахметову.

Кіпрська компанія Raga Establishment Ltd виступила офіційним власником «ЕСУ» на момент приватизації «Укртелекому».

У травні 2018 року державний банк «Ощадбанк» у Верховному суді України відсудив у Рената Ахметова 1 млрд грн за «Укртелеком».

Касаційний господарський суд 5 червня 2018 року призупинив розгляд справи по поверненню «Укртелекому» у власність держави. Дата продовження розгляду справи поки невідома.

Схожі новини