Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Золота рибка — у Стрийському парку

Меценати подарували парку спеціально виведену рибу.

Відтепер на озері у Стрийському парку поруч із лебедями плаватиме риба.

В озеро запустили близько п’ятдесяти рибин спеціально виведеної породи карпа та карася — кой. Ці рибини витривалі і здатні переносити складні зимові умови.

Зариблення водойми здійснили меценати Львівського клубу активного відпочинку та працівники рибного господарства Добротвірський рибзавод, яке очолює Роман Депа.

В. о. директора Стрийського парку Олена Мазурик розповіла кореспондентові «ВЗ»: «Представники рибного господарства влаштували для нас у вихідні дуже гарне дійство. Вони приїхали з рибою і випустили її в озеро парку. Привезли подивитися на наш парк своїх дітей».

Адміністрація парку висловила подяку меценатам. Зазначимо, що до акції, коли представники рибгоспу випускали в озеро гарних рибинок завбільшки у долоню, долучилися усі, хто на той час проходив повз. Особливою втіхою було для малечі потримати в руках золоту рибку, загадати бажання і випустити її у воду.

Олена Мазурик зазначила, що в озері вже живуть дві черепашки. Їх подарували парку торік. Ці черепашки перезимували і добре почуваються на новому місці. А тепер ще матимуть нових сусідів.

Схожі новини