Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна платить дуже високу ціну, захищаючи свободу, демократію в світі, — Порошенко

  • 06.06.2018, 18:43
  • 627

Президент Петро Порошенко обговорив зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн Алоїзом порушення міжнародного права через агресію Росії на Сході України, анексію Криму та ініціативу української сторони щодо запровадження миротворчої місії, відповідно до мандату Ради безпеки ООН.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми сьогодні обговорили ситуацію навколо брутального порушення міжнародного права з боку країни-агресора Російської федерації і в частині, що стосується незаконної анексії Криму, і в частині, що стосується агресії проти нашої держави на Сході», - наголосив Президент під час зустрічі з представникам ЗМІ за підсумками переговорів зі Спадкоємним Принцем Князівства Ліхтенштейн.

«Ми дуже дякуємо Ліхтенштейну за абсолютно чітку і послідовну позицію і щодо приєднання до санкцій по відношенню до Російської федерації, і приєднання до дій Європейського Союзу. Це є ефективна і мотивуюча роль щодо повернення Російської федерації за стіл переговорів щодо виконання взятих на себе зобов’язань в частині Мінських угод», — підкреслив Петро Порошенко.

За його словами, також обговорювалось питання підтримки Ліхтенштейном ініціативи України в ООН, підтримки голосувань і резолюції Генеральної асамблеї ООН і що стосується Криму, і що стосується агресії на Донбасі.

«Я детально проінформував Його світлість про важливість запровадження миротворчої місії ООН, відповідно до мандату Ради безпеки ООН, що дозволить створити безпековий компонент імплементації Мінських угод, який дозволить вичавити російські окупаційні війська з території України, дозволить припинити вбивства, які сьогодні тривають», — особливо відзначив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив: «Можу наголосити, що у нас сьогодні зовсім не заморожений конфлікт, як дехто намагається подати. У нас гаряча фаза війни. Україна платить дуже високу ціну, захищаючи не лише наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, нашу незалежність, а й захищаючи свободу, демократію в світі».

Глава Української держави висловив впевненість, що на сьогоднішній день ефективна співпраця і міжнародна підтримка надзвичайно важливі для нашої країни.

В свою чергу, Спадкоємний Принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз підтвердив готовність його країни на міжнародному і двосторонньому рівні підтримувати взаємну співпрацю щодо співпраці з ООН та ОБСЄ і продовжувати цю співпрацю.

«Ми також обговорювали поточну ситуацію в наших державах і на міжнародному рівні, в Європі. І я висловив занепокоєність щодо ситуації на Сході України і висловив надію, що швидко зможе бути віднайдене мирне врегулювання», — додав він. «З боку Ліхтенштейну, хоч ми і маленька держава, що обмежена у можливостях, але ми зможемо зробити все, що в наших силах», — підкреслив Спадкоємний Принц Князівства.

Схожі новини