Передплата 2024 ВЗ

Біля озера Наварія влаштували «розпродаж» ділянок бізнесменам

Згідно з документами, Львівська ОДА виділяла землю АТОвцям, але у списку опинилися і волонтери, і бізнесмени

На Львівщині розгорівся скандал довкола виділення земельних ділянок фронтовикам. Поблизу озера Наварія, що у Пустомитівському районі Львівщини, землю отримають не лише учасники АТО, а й відомі львівські бізнесмени, екс-депутати Львівської міської ради. За інформацією сайту «Наші гроші. Львів», на землю неподалік озера претендують 83 щасливчики, проте щонайменше десятеро латифундистів не мають відношення до АТО. Дехто працював фронтовим волонтером, допомагав продуктами, одягом. Виявляється, бізнесмени отримають там земельні паї не просто так — оплатили витрати з виготовлення проектів землеустрою.

Кожен з АТОвців отримає ділянку площею 8−10 сотих. Землю біля озера виділила Львівська ОДА, є відповідне розпорядження голови Львівської ОДА Олега Синютки. «Якраз збираю АТОвців на свою нараду, де буду обговорювати з ними це питання», — лаконічно сказав «ВЗ» Олег Синютка на питання щодо чесності розподілу земельних площ. Уточнюю, чи у «Білому домі» буде розслідування ситуації та «розбір польотів». Пообіцяв, що питання обговорять і проведуть розслідування. «Звичайно, буде розслідування», — наголосив Олег Михайлович.

Журналіст «ВЗ» проаналізувала список отримувачів землі. Серед власників землі — колишній депутат Львівської міської ради, ресторатор, засновник «Майстерні карамелі» та Tante Sophie Андрій Дзюбан. Землю також отримає і його бізнес-партнер Орест Давидко, який тривалий час працював волонтером АТО. З’ясувалося, пан Дзюбан має дозвіл на розроблення проекту землеустрою, цей документ має ще погодити Львівська ОДА.

Цікаво, що отримати землю біля водного плеса Наварії допомагав екс-депутат Львівської міської ради, ресторатор Артем Хмиз. У коментарі «ВЗ» він сказав, що ділянки там не має, зате консультував АТОвців та підприємців, як це правильно юридично зробити. «Неправда, що землю біля Наварії виділяли лише АТОвцям, — сказав „ВЗ“ Артем Хмиз. — Там землю могли отримати усі охочі, як це передбачено законодавством. Навіть ви можете там отримати площу. Ще є близько шістдесяти вільних ділянок. В чому річ? Просто фронтовики довго не могли добитися свого, і тут дізналися про виділення ділянок біля озера Наварії, скористалися можливістю. Ніяких зловживань тут немає! Біля озера розробляли проект землеустрою для садівничого кооперативу. До складу кооперативу увійшли волонтери, АТОвці, звичайні громадяни».

Схожі новини