Передплата 2024 «Добрий господар»

Архієпископу Клименту відмовили у зустрічі з Сенцовим, — адвокат

  • 06.06.2018, 14:58
  • 483

Архієпископ Климент отримав відмову від колонії у зустрічі з ув’язненим в Росії українським політв’язнем Олегом Сенцовим.

Про це з посиланням на інформацію від адвоката Дмитра Дінзе заявила екс-адвокат Сенцова на стадії судового розгляду справи Ольга Дінзе під час прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

«Зустріч не відбулася, оскільки згідно з російським законодавством таку зустріч можуть допустити з представниками релігійних організацій, які зареєстровані на території РФ. Климент знає цю ситуацію, і він вже отримав відмову в зустрічі від колонії, але має намір боротися до кінця за зустріч», — заявила вона.

Також Дінзе повідомила, що ув'язненого режисера нещодавно відвозили на обстеження до цивільної лікарні і зауважила, що це не є поширеною для колонії практикою. Під час обстеження лікарі підтвердили різке погіршення стану здоров'я Сенцова, і якщо він знепритомніє, лікарі застосують насильне годування через крапельниці.

Цього тижня лікар колонії планує вирішити питання щодо примусового годування Сенцова.

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих звинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування ув'язнений в РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня — Олександр Кольченко, засуджений в одній справі з Сенцовим.

Схожі новини