Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Скандальна заява Лінчевського про онкохворих: Гройсман готовий жорстоко покарати чиновника МОЗ, якщо його провину доведуть

  • 06.06.2018, 11:58
  • 549

Рішення щодо правомірності висловлювань заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського винесуть публічно під час засідання відповідної комісії у четвер, 7 червня.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду у відповідь на звернення групи депутатів з вимогою покарати чиновника, повідомляє DT.UA.

«Що стосується висловлювань будь-якого чиновника, я вважаю, що ставитись зверхньо до чужої біди неприйнятно. Безумовно я був дуже стурбований заявою щодо неефективності лікування і так далі. … Я за те, щоб людину покарали. Щоб покарання було жорстке і навіть жорстоке, але для цього ми повинні пересвідчитись, що він сказав саме це», — сказав Гройсман

Він зазначив, що аудіо запис виступу Олександра Лінчевського уже відправлено на опрацювання відповідної комісії, яка завтра під час публічного засідання зробить свій висновок і прийме об'єктивне рішення щодо покарання чиновника.

«Щоб всі українці знали я нікого прикривати не збираюсь і це для мене принципово. Але я хочу бути справедливим». — резюмував Гройсман.

Раніше ВЗ повідомляв, що Рахункова палата оприлюднила аудіозапис доповіді заступника в.о. голови МОЗ України Уляни Супрун Олександра Лінчевського, де він заявив, що витрачати гроші на онкохворих недоцільно, оскільки «вони всі помруть».

Схожі новини