Передплата 2024 ВЗ

У поліції розповіли про що писав у своїх передсмертних листах режисер Кантер

  • 05.06.2018, 18:25
  • 1 347

У передсмертних листах (а він був не один) відомий український режисер, продюсер і мандрівник Леонід Кантер написав, що виконав свою місію в цьому житті і йде далі з бажанням, щоб розпочате ним продовжували однодумці.

Про це повідомив начальник Бахмацького райвідділу поліції ГУНП в Чернігівській області Юрій Жула, передає Укрінформ.

«Версія вбивства відхиляється, оскільки Леонід Кантер залишив кілька передсмертних листів. У них він писав, що свою місію виконав і йде далі, і що хоче, щоб розпочате ним продовжували його однодумці й послідовники», — сказав Жула.

За його словами, Кантер був людиною творчою і неординарною, і своїми проблемами далеко не з усіма ділився. А вони в нього були. Зокрема, він розлучився з дружиною і жив на Обирку з іншою жінкою. Хоча суїцид, впевнений поліцейський, скоїв точно не через жінок чи сімейні проблеми. Можливо, далися взнаки психологічні травми, отримані на війні (відомо, що Кантер був активним учасником бойових дій на сході України. До того ж, знімав документальний фільм у Донецькому аеропорту). Алкоголю він не вживав і останнім часом, як дехто припускає, не пив.

Застрелився він у великій залізній діжці об’ємом 3 кубометри у своєму обійсті. На дно постелив ковдру чи покривало, ліг і вистрілив одиночним пострілом з автомата знизу в голову. Жула каже, що учинив так, аби не бруднити своєю кров’ю землю, яку Леонід дуже любив і оберігав.

«Він був дуже за екологію, надзвичайно любив і цінував ділянку, на якій жив, і хотів, щоб людям ця земля залишилась чистою, щоб крові там не було», — зазначив співрозмовник.

Те, що Кантер добровільно залишив цей світ, у мережі Facebook підтвердила і директор фестивалю «Мама Африка» Катерина Мізіна.

«Леонід Кантер вирішив помандрувати далі. Це його вибір і він зовсім не вважав його трагічним. «Смерть — це нове народження».

У коментарях під її постом люди пишуть різне: співчувають, не вірять, що Кантер міг це зробити добровільно, просять номер банківської картки його дружини, а один з дописувачів зазначив наступне: «На жаль, буддизм і все що з ним пов’язано, як лавина понеслось до нас, спалюючи людські душі… Фактів багато…»

Як повідомлялося, тіло Кантера було знайдене вчора на території його мистецького хутора Обирок у Бахмацькому районі Чернігівщини.

Схожі новини