Передплата 2024 ВЗ

Вакарчук, Зеленський, Мураєв: українці назвали «нових політичних лідерів»

  • 05.06.2018, 14:25
  • 711

Більшість громадян (62%) вважають, що Україні потрібні нові політичні лідери, не бачать такої необхідності 27% респондентів, свідчать дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова.

Конкретних осіб як нових політичних лідерів назвали лише 25% респондентів, повідомляє DT.UA.

У відкритому питанні, коли респондентів просили назвати прізвище нового бажаного лідера, чітко виділилися три лідери: Святослав Вакарчук (7%), Володимир Зеленський (6,6%) та Євген Мураєв (6,0%).

Головними якостями, якими, на думку громадян, повинні відрізнятися нові лідери, є в першу чергу некорумпованість (54%), чесність (46%) і готовність реально захищати інтереси простих людей (45%). Наявність патріотизму і чіткого плану дій важливі для 22% опитаних, освіченість і професіоналізм — для 16%, наявність лідерських якостей — для 15%.

Опитування було проведене фондом «Демократичні ініціативи» і Центром Разумкова з 19 по 25 травня 2018 року серед 2019 респондентів в усіх регіонах України за винятком та окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Фінансування опитування здійснене в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Схожі новини