Передплата 2024 «Добрий господар»

Опоблок хоче взяти участь у переговорах з Москвою і «невизнаними республіками»

  • 05.06.2018, 08:10
  • 524

Співголова парламентської фракції партії «Опозиційний блок» Юрій Бойко на погоджувальній раді Верховній Раді запропонував провести прямі переговори з Росією і представниками окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє DT.UA.

«Ми вважаємо, що необхідні прямі переговори на вищому рівні між сторонами конфлікту — Україною, Російською Федерацією і невизнаними республіками для того, щоб досягти кінцевої мети — завершення війни», — сказав він.

Бойко зазначив, що представники партії «Опозиційний блок» готові взяти участь у таких переговорах.

«Якщо президент України, який обіцяв за два тижні завершити війну, побоюється за свої рейтинги, то ми готові взяти участь у цих переговорах», — сказав він.

У січні Верховна Рада прийняла закон «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Згідно з законом, тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях «визнаються частині території України, в межах яких збройні формування Російської Федерації і окупаційна адміністрація Російської Федерації встановили і здійснюють загальний ефективний контроль».

Схожі новини