Передплата 2024 «Добрий господар»

У Запоріжжі виявили фаната «руського міра» «шпигуна» із ДНР

  • 04.06.2018, 12:58
  • 603

У Запоріжжі контррозвідка викрила антиукраїнське «підпілля», організоване теслею запорізького заводу «Вогнетрив», що діяло в інтересах країни-агресора.

Стало відомо, що саме робив та яку інформацію росіянам передав ворогу запорізький тесля.

Про це повідомляє портал Depo.Запоріжжя.

Тесля почав співпрацю з терористами у червні 2015 року.

«Відтоді співробітник „Вогнетриву“ створював на Запоріжжі антиукраїнське „підпілля“, до якого залучав місцевих жителів. Зібрана ним група, за даними СБУ, в її складі окрім теслі, перебували ще п'ять осіб, здійснювала збір інформації щодо військових частин у Запоріжжі, всіх районних, центральних УВС, СБУ, котельних, електропідстанцій, міських, районних адміністрацій. Дані представники вказаної групи наносили на карту міста, після чого інформація передавалася в ДНР», — йдеться у повідомленні.

Інформатор був на зв'язку з терористом батальйону «Восток», який у соцмережах іменував себе «Сірий кочівник».

«Він також мешканець Запорізької області, який долучився до бойовиків на початку російської агресії проти України. Затриманий, але обміняний у грудні 2014 року згідно з Мінськими угодами. Нині проходить військову службу у роті зв'язку при так званому міністерстві оборони ДНР, у місті Ясинувате Донецької області в батальйоні „Восток“, під командуванням бойовика з позивним „Лісник“ (він же „Борода“). У Запоріжжі в Ордонікідзевському районному суді стосовно „Кочівника“ триває заочний розгляд справи за обвинуваченням, зокрема, у підготовці до теракту», — повідомляється.

Співробітник «Вогнетриву» передав «Сірому кочівникові» 2 жовтня 2015 року інформацію про рух колони бензовозів із Куйбишевого (Більмак) у Запоріжжя.

Крім того, він інформував про переміщення військової техніки 19 травня 2016 року в донецькому напрямку, потягу з нафтопродуктами у кількості 35 цистерн, які 20 травня 2016 року перебували на залізничній станції «Запоріжжя-2» і вирушили в бік Донецька; про рух 1 липня 2016 року через залізничний вокзал «Запоріжжя-1» потягу із 45 платформ з військовою технікою та п'яти вагонів військових тощо. Також тесля організовував передачу в Донецьк грошей та ліків.

«У гаражі, розташованому поблизу місця мешкання теслі було вилучено карту, патрони, велику кількість військової амуніції, план-схеми (копії) розташування Управління СБУ в Запорізькій області, ГУ НПУ в Запорізькій області та військових частин», — зазначається.

Кримінальне провадження по справі про «запорізьке підпілля» розпочато СБУ у серпні 2017 року. У травні 2018 теслю «Вогнетриву» затримали. Йому обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою. Решта учасників «підпілля» перебувають на волі та співпрацюють зі слідством.

Схожі новини