Передплата 2024 «Добрий господар»

Матері Сенцова і Кольченка вперше зустрілися і звернулися до Порошенка

  • 04.06.2018, 09:58
  • 831

Матері утримуваних у Росії українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка уперше зустрілися.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Вони записали звернення до президента України Петра Порошенка з проханням допомогти визволити їхніх синів.

«Пане Порошенку, до вас звертаються матері ваших громадян, які сидять в російських в'язницях. Дуже вас просимо, допоможіть! Син мій вже пішов на крайній захід — на голодування. Хоча до цього він говорив, що цього робити не можна. Вся надія на те, що ви не кинете наших дітей у цій в'язниці», — сказала Людмила Сенцова.

«Шановний пане президенте, звертаюся до вас. Зробіть усе можливе, щоб звільнити наших синів. Щоб вони не розчарувалися ні у президенті, ані у своїй державі», — додала Лариса Кольченко.

Звертатися до російського президента Володимира Путіна жінки не стали. Вони сказали, що їхні сини цього б не схвалили.

Кримчанин Олександр Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копейске (Челябінська область), оголосив про початок голодування з 31 травня.

Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях. 31 травня він заявив, що його «не цікавить обмін», адже він — «людина, яка йде до кінця».

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Сенцов і кримчанин Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 по звинуваченню в організації терактів на півострові. У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали. Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка у список політв'язнів.

Схожі новини