Передплата 2024 «Добрий господар»

Український штурмовик екстремально низько пролетів над пляжем у Кирилівці

  • 03.06.2018, 19:50
  • 857

Український штурмовий літак Су-25, який декілька днів тому екстремально низько пролетів над пляжем біля курорту Кирилівка на Запоріжжі, брав участь у військових тренуваннях та відпрацьовував вправи.

Про це в розповів представник прес-служби Повітряних Сил Збройних сил України Дмитро Струтинський, передає УНН.

«З 29 по 31 травня проходили командо-штабні тренування протиповітряної оборони державних військових об’єктів і угрупувань військ у разі збройної агресії противника. Також відпрацьовувались завдання як авіації, так і інших військ», — зазначив він.

Так, згідно з повідомленням командування Повітряних Сил ЗСУ, значну частину практичної фази тренувань забезпечували підрозділи авіації, радіотехнічних, зенітних ракетних військ, окремого полку зв’язку та окремого батальйону РЕБ повітряного командування «Південь»

«Одним із завдань було відпрацювання протидії повітряним силам умовного противника при виконанні на умовно обмежених висотах. Саме це і виконував літак СУ-25 ВПС ЗСУ. Він виходив на допустимих законодавством і правилами документів технічних польотів висотах. Загрози життю і безпеки людям, що перебували на пляжі, він не становив», — сказав Струтинський.

За його словами, подібні дії виконують, приміром, в авіашоу, що проходять за кордоном. Коли там відпрацьовують деякі рухи, то літакам також доводиться проходити на достатньо низьких висотах.

«Те, що він пройшов на низьких висотах: у нього була швидкість, що дозволяє це робити. У літаків є декілька ступенів швидкості — на цій дозволено, за всіма технічними характеристиками, нормами і правилами польоту, проходити так низько, на певних обертах двигуна», — сказав представник Повітряних Сил.

Схожі новини