Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МОЗ України вимагає від РФ пустити до політв’язнів міжнародних лікарів

  • 03.06.2018, 18:50
  • 386

Міністерство охорони здоров’я звернулося до Росії з вимогою допустити українських та міжнародних лікарів до українських політв’язнів.

Про це повідомила в.о. глави МОЗ Уляна Супрун, передає Українська правда.

Вона також опублікувала лист за своїм підписом до глави МЗС Р Ф Сергія Лаврова та міністра охорони здоров'я Р Ф Вероніки Скворцової, датований 29 травня.

«Міністерство охорони здоров'я України звертається з вимогою допустити українських й міжнародних лікарів та представників міжнародних медичних організацій до українського політв'язня Олега Сенцова та інших затриманих чи засуджених громадян України, з метою оцінки їхнього стану здоров'я», — йдеться у листі.

Нагадаємо, 14 травня засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Він вимагає звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території Російської Федерації.

Сенцова затримали у Криму 11 травня 2014 року правоохоронні органи РФ. Його звинуватили в підготовці теракту в Криму під час незаконної анексії півострова Росією. Пізніше режисера звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки. У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Він перебуває в колонії в місті Лабитнангі.

31 травня незаконно засуджений в Росії за звинуваченням у тероризмі Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

Схожі новини