Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польський ксьондз-українофоб потрапив у базу «Миротворця»

  • 03.06.2018, 14:10
  • 611

Польського римсько-католицького священика Веслава Пенського (Wiesław Pęski) внесли у «чорний список» через його антиукраїнську позицію.

Відповідний запис з'явилася на сайті «Миротворець», передає Еспресо.

Священика внесли в базу через антиукраїнську пропаганду під прикриттям релігійної діяльності, а також розпалювання міжрелігійної та міжконфесійної ворожнечіі.

Священик в період з 1999-го по вересень 2017 року перебував у Києві, де проводив богослужіння в парафії «Христа Царя Всесвіту» римсько-католицької Церкви. Вєслав Пенський входить в римо-католицький орден «паллотинів» (Товариство католицького апостольства). Це чернечий орден, керівний центр якого знаходиться в Римі. Організація складається з 11 провінцій, і саме польська провінція ордену координує діяльність української делегатури (ордена).

Священика перевели в Польщу у вересні 2017 року. Однак він кілька разів повертався в Україну, поки в лютому його не назвали персоною нон ґрата: у 2017 році йому заборонили в'їзд в Україну строком на три роки. Раніше священик Вєслав Пенський на телебаченні «Полонія» в США, розповідаючи про сучасних поляків в Україні, зазначив, що «вони тут почуваються в небезпеці і їх сприймають як громадян третього сорту».