Передплата 2024 ВЗ

Зустріч двох диктаторів: Башар Асад вирішив здійснити офіційний візит у КНДР

  • 03.06.2018, 11:00
  • 638

Президент Сирії Башар Асад висловив намір здійснити офіційний візит в КНДР і провести зустріч з лідером країни Кім Чен Ином.

Про це повідомила північнокорейська газета Rodong Sinmun, інформує УНН.

За її відомостями, відповідну заяву Асад зробив під час церемонії вручення вірчих грамот (яка відбулася 30 травня) новим послом КНДР в Сирії. «Я сповнений рішучості в майбутньому відвідати КНДР і зустрітися з верховним керівником Кім Чен Ином», — наводить газета слова Асада.

Сирійський президент також зазначив, що завдяки політиці лідера КНДР останнім часом на Корейському півострові спостерігаються позитивні зміни. «Уряд Сирії і надалі має намір підтримувати політичний курс КНДР», — додав Асад.

Паралельно Сирійська Арабська Республіка визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії, які були створенні в результаті збройної агресії РФ проти Грузії у серпні 2008 року. У відповідь на визнання так званих «республік»: Грузія почала процедури щодо розриву дипвідносин з Сирійською Арабською Республікою «у зв’язку з визнанням Сирією незалежності невід’ємних частин Грузії — Абхазії і Цхінвальського регіону».

МЗС Грузії зазначило, що 29 травня 2018 року «сирійський режим у результаті маніпуляцій з російської сторони, прийняв ще одне незаконне рішення, і з порушенням фундаментальних норм і принципів міжнародного права».

Додамо, що міжнародна кампанія із заборони ядерної зброї (International сampaign to abolish nuclear weapons, ICAN), удостоєна в 2017 році Нобелівської премії миру, висловила готовність оплатити проживання в готелі в Сінгапурі лідера КНДР під час його саміту 12 червня з президентом США.

Схожі новини