Передплата 2024 «Добра кухня»

Екс-чиновник Пентагону Карпентер змінив думку про інсценізацію вбивства Бабченка

«Це того вартувало», — заявив колишній помічник заступника міністра оборони США

Екс-помічник заступника керівника Пентагону і директор аналітичного Центру Байдена у Пенсільванському університеті Майкл Карпентер заявив, що обман суспільства буде виправданим, якщо інсценізація замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка допоможе викрити російських агентів в Україні.

Інсценізація вбивства журналіста буде також виправданою, якщо вона допоможе врятувати життя людей. Про це Карпентер написав у своєму Twitter.

За його словами, він змінив думку з приводу «справи Бабченка», вислухавши аргументи російського опозиціного політика Гаррі Каспарова.

Каспаров написав у Twitter, що цю справу варто оцінювати на підставі «багатьох реальних жертв, які не воскреснуть», і закликав не квапитися засуджувати «зневірених людей у божевільні часи».

«Поміркувавши з цього приводу, Каспаров має рацію. Якщо операція допоможе викрити лінцюжок російських агентів, залучених до цієї змови, то це того вартувало. Зазвичай, суспільство не можна обдурювати, та іноді виникають вагоміші обставини, які стосуються життя і смерті», — зауважив Карпентер.