Передплата 2024 ВЗ

У Львові чоловік хамив патрульним і наказав називати його «Мой Гаспадін»

  • 02.06.2018, 16:32
  • 955

«Мой Гаспадін» - саме так сказав звертатися перехожий, який є автором цього відео, яке облетіло інтернет за добу, до нього патрульним поліцейським.

Про це повідомила речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

Громадянин, що порушив правила дорожнього руху та був зупинений поліцією у центрі Львова, не одразу та не до кінця оприлюднив відео інциденту.

«Все починалося з того, що патрульні поліцейські зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху, а саме виїзд на зустрічну смугу. Водій зупинився на зупинці громадського транспорту. Оскільки вікна в обох автомобілях були відчинені, то патрульні не виходячи попросили водія зупинитися без порушення. Громадянин, який стояв на зупинці почав вигукувати до патрульних «Гопота» і продовжувати ображати у тому ж стилі та знімати усе це на телефон. Патрульні вийшли поговорити з чоловіком, натомість він вийшов на проїзну частину і почав знімати номери патрульного автомобіля і ходити дорогою і далі конфліктувати та вказувати як поліція має працювати та спілкувався на «Ти».

Патрульні зробили йому зауваження аби чоловік не ходив дорогою. Спілкувалися від початку до нього на «Ви» і попросили пред’явити документи для встановлення особи. Він сказав, що не має і в нас не паспортний режим. Коли патрульні спитали як до нього звертатися, громадянин порадив звертатися «Мой Гаспадін» (тільки чомусь на відео цього нема). Для встановлення, аби винести постанову за порушення правил дорожнього руху пішоходом, чоловікові запропонували проїхати у відділ поліції. Він відмовився, бо захотів аби спочатку склали протокол затримання, що не можливо зробити через діюче законодавство без даних про людину.

Так, можливо і не варто було переходити патрульному на «Ти», але якщо розібратися, то ніде і цього не передбачено, що саме таке звернення має бути. Постійно поліції закидають, що зам’які, не проявляють характеру — проявили, але, які ж то залізні нерви потрібно мати аби вислуховувати таке кілька разів на день. Патрульний на відео є вихованим чоловіком і завжди відгукується на біди та негаразди громадян. Орест неодноразово допомагав жінкам під час сімейних сварок і втихомирював їхніх чоловіків. За майже 3 роки служби на нього жодної скарги. Звичайно оцінювати ситуацію саме Вам, громадянам. Даного чоловіка відпустили без затримання і складання адмінматеріалів, аби не загострювати ситуацію. На зупинці громадського транспорту позиції людей розділилися, хтось теж знімав на відео, а хтось робив зауваження цьому чоловікові. Я от не хотіла б побувати як державний службовець на місці Ореста. От припустимо, сиджу я за столом у своєму кабінеті, а надімною стоїть чоловік кричить, знімає на телефон, вказує як працювати і провокує конфлікт. Скільки б я витримала… чесно не знаю. Хочеться сподіватися, що колись таке явище зникне…", — написала Катерина Рибій.

Схожі новини