Передплата 2024 ВЗ

Як часто бреше Дональд Трамп?

Активісти з групи «The Fact Checker» порахували приблизну кількість щоденних «фейків» від американського президента

Президент, який запровадив термін «фальшиві новини» у своїй повсякденній практиці сам не може обійтися без фальшування інформації?

Активісти з групи «The Fact Checker» підрахували, що кожного дня приблизно 6,5 висловів Дональда Трампа є неправдивими. Результати цього оригінального дослідження опублікувала «The Washington Post».

Про те, що Дональд Трамп часто є вкрай неточним визнають навіть його найвідданіші прихильники. Однак, якщо будь-хто з них досі плекав довіру у твердості президентських аргументів, тепер змушений взяти до уваги статистику групи «The Fact Checker», створеної після перших ста днів президентства Дональда Трампа.

Згідно з рахунками активістів, від початку каденції Дональд Трамп брехав або уводив громадськість в оману щонайменше 3251 раз. Вражаючим є і середній щоденний показник - приблизно 6,5 фейків. Аналіз свідчить, що Трамп з місяця у місяць стає все брехливішим. Напочатку він дозволяв собі лукавити лише 4,5 разів на день. Але у травні зафіксовано вже вісім неправдивих повідомлень на день. На рекордному за кількістю трампових фейків з'їзді у Нешвілі виголосив 35 заяв, які насправді не мали нічого спільного з реальністю.

Тем, у яких Трамп вправляється у брехні, багато. Неіснуючі показинки безробіття, зростання зайнятості, інформація про торгівельні угоди та заощадження американців є лише верхівкою айсберга. Трамп також бреше, розповідаючси про будівництво стіни на кордоні з Мексикою, на яке Конгрес не дав грошей, чи про курс візової лотереї.

Утім «The Fact Checker», презентуючи своє дослідження, не дає розуміння того, чи «фальшовані новини Трампа» є наслідком свідомого умислу, чи просто результатом його невігластва і дуже вільного поводження з фактами.

Схожі новини