Передплата 2024 «Добрий господар»

Убивця депутата Гури, розповів як той застрелив власну дружину і закопав у лісі

  • 02.06.2018, 11:55
  • 885

Історія вбивства черкаського депутата Сергія Гури обростає новими моторошними подробицями.

Його вбивцю Миколу Гончара виписали з лікарні і він дав шокуючі свідчення поліції, повідомляє ТСН.

Затриманий розповів, що із убитим його поєднували більше 30 років товаришування, хрещені діти та кров — зі слів Гончара, Гура в нього на очах 15 років тому застрелив свою дружину. На вказаному місці за цвинтарем і сміттєзвалищем у лісі поблизу села Леськи слідчі справді знайшли людські рештки. Тіло жінки знайшли в картатій сумці — за оцінками правоохоронців, для остаточної ідентифікації особи загиблої знадобиться експертиза ДНК.

За свідченням Гончара, він допомагав Гурі закопувати тіло дружини. «Микола був при ньому охоронцем, водієм, помічником починаючи з 90-го року. Коли він приїхав, зайшов до дому, назустріч йшла дружина, за нею йшов Гура. Гура достав пістолет Макарова і вистрілив в потилицю. Вона впала», — переповів свідчення затриманого журналіст черкаського телеканалу Валерій Воротник, який отримав інформацію із власних джерел у правоохоронних органах. «Коли поклали валізу, сумку таку клітчату, знаєте, як базарники, в багажник автомобіля, вона почала подавати ознаки життя. Гура підійшов, у багажнику ще один постріл в голову зробив», — твердить він.

На запитання охоронця, за що він убив дружину, Гура начебто відповів просто: «Вона забагато знала». Примітно, але про дружину Гура не забував — на обкладинці своєї сторінки у Facebook депутат розмістив фотографію з гелікоптера, у правому верхньому куті котрої видно місце, де тіло жінки лежало останні 15 років. Люди, що знали Гуру особисто, підтверджують, що характер у нього був вибуховий, чоловік завжди ходив із пістолетом і не соромився його застосовувати — наприклад, застрелив порося, котре мали різати.

У будинку, де сталося вбивство, часто бували правоохоронці, хоча через кілька місяців після злочину Гура продав дім і разом із сином переїхав у Черкаси. Після смерті Лариси депутат став більше довіряти охоронцю-спільнику і доручив йому керувати своїм риболовним бізнесом. Поки справи йшли добре, чоловіки дружили, але останні кілька місяців справи погіршились. Гура звинуватив в усьому Гончара, почав принижувати і погрожувати йому, потім викликав на серйозну розмову і наказав принести все своє. Крім грошей і документів Гончар приніс також гранати і пістолет, що належали Гурі, але після сварки і погроз застрелив компаньйона.

Наразі Микола розкриває правоохоронцям відомі йому секрети Гури та інших черкаських бандитів, що співпрацювали з ним. «Відносно нього дуже серйозна охорона, тому що він на даний час носій деякої інформації, яка представляє інтерес як для суспільства, так і особливо для правоохоронних органів», — зізнався адвокат затриманого Сергій Єременко. Вбитого Гуру поховали в Черкасах, у нього залишилася нова дружина та троє дітей. Старший син від застреленої Лариси наразі навчається в Канаді, а друга дружина з донькою емігрувала на Кіпр.

Схожі новини