Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві на Майдані сьогодні пройде акція на підтримку Олега Сенцова

  • 02.06.2018, 10:40
  • 394

У Києві 2 червня відбудеться акція на підтримку українського політв’язня, кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Про це йдеться у повідомленні організаторів акції на сторінці у Facebook.

«Київ покаже „червону картку“ режиму Путіна. Громадські активісти поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за гратами в Росії та окупованому Криму», — йдеться у повідомленні.

Акція відбудеться у центрі Києва, об 11:00, біля стели Незалежності.

Гасло акції — #SaveOlegSentsov.

Раніше повідомлялось, що у 71 місті світу пройде акція на підтримку Олега Сенцова.

Український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

31 травня український політв'язень у Р Ф Олександр Кольченко, засуджений за тією самою справою, оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова.

У четвер у Європарламенті відбувся флеш-моб на підтримку українського режисера Олега Сенцова, у якому взяли участь європарламентарії, представники Постійного представництва України при РЄ, українці, які працюють в євроустановах у Страсбурзі, а також представники української громади.

Схожі новини