Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Вбивство» Бабченка: Луценко пообіцяв охорону всім, із «смертного» списку на знищення

  • 01.06.2018, 10:55
  • 570

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє надати охорону всім 30 фігурантам списку, отриманого від Бориса Германа, підозрюваного в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, на яких планувався замах.

Про це Генпрокурор сказав в ефірі програми «Право на владу», передає Укрінформ.

«У нас є цей список. Зараз цей список знаходиться в руках СБУ, і всі люди, в ньому перераховані, отримають належну охорону від тих, хто замовив їх смерть», — зазначив генеральний прокурор.

Як повідомлялося раніше глава СБУ Василь Грицак заявив, що організатор замаху на вбивство Бабченка говорив, що мова йшла про необхідність усунення до 30 осіб на території України і замовлення вбивства Бабченко було «пробним».

Раніше повідомлялося, що 29 травня 41-річний журналіст Аркадій Бабченко був смертельно поранений у вівторок на порозі свого будинку у Києві. За фактом вбивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

У середу, 30 травня, з'ясувалося, що Бабченко живий. Голова СБУ Василь Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста, а СБУ провела спецоперацію і зірвала замах, інсценувавши злочин. Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства журналіста.

Затриманому громадянину України Борису Герману 30 травня повідомлено про підозру у приготуванні до організації вчинення терористичного акту, який повинен був спричинити загибель людини, тобто вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 К К України.

31 травня Шевченківський районний суд міста Києва обрав для Германа запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без визначення розміру застави.

Схожі новини