Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кольченка примушують прийняти російське громадянство та шантажують батьками, — мати політв’язня

  • 01.06.2018, 09:57
  • 634

Кримчанин Олександра Кольченко, який 31 травня оголосив голодування в російській виправній колонії, змушують прийняти російське громадянство і шантажують батьками, які залишилися в анексованому Криму.

Про це розповіла його мати Лариса Кольченко, передає Радіо Свобода.

«Примушують прийняти російське громадянство. Спочатку розмова починається з того, „як погано в Україні і як добре в Росії“, потім починається відкритий шантаж, розповідають про те, що „у тебе батьки в Криму залишилися“, що треба б якось прийняти громадянство … А потім в відкриту хочуть, щоб він підписав паспорт», — розповіла мама Кольченко.

На її думку, розраховують на те, що, коли Олександр Кольченко прийме російське громадянство, Україна ніяк не зможе вплинути на його звільнення.

Кримчанин Олександр Кольченко, який відбуває термін у виправній колонії в російському Копєйську (Челябінська область), оголосив про початок голодування з 31 травня.

Російські спецслужби затримали Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. Суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова і Кольченка в список політв'язнів.

Сенцов від 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських в'язницях

Схожі новини