Передплата 2024 «Добра кухня»

Справжня кров та морг: Бабченко розповів про деталі власного «вбивства»

  • 31.05.2018, 20:52
  • 741

Аркадій Бабченко на прес-конференції розповів деталі власного «вбивства».

Журналіст розповів, що перша вигадана легенда — про підвернуту ногу. Її довелось застосувати, аби журналіст не виходив з будинку — це було небезпечно, повідомляє ТСН.

Також Бабченко заявив, що те, що «другий день народження» відбувся саме 29 травня, — збіг обставин. Так, на виконавця почали тиснути. «Все мало було відбутись в п'ятницю, але з деяких причин перенесли на вівторок», — пояснив Бабченко.

У день «вбивства» до Бабченка прийшов гример. «Ми тренувались. Він показував, як падає вбита людина, як в неї йде кров з пробитої легені», — сказав журналіст. Окрім цього, футболку Бабченка окремо прострелювали на манекені. Його залили справжньою свинячою кров'ю та намалювали дірки. «Все зробили, після цього дружина зателефонувала до поліції, швидкої і так далі», — поділився «убитий».

За 7 хвилин приїхали спецпризначенці. Вони спрацювали дуже швидко і були не в курсі спецоперації. Потім приїхала швидка. «За легендою я був живий, провели реанімаційні заходи — вони виявились невдалими. І я „помер“», — додав Бабченко. Після цього його повезли до моргу. У моргу він вже ожив, коли закрилися ворота. Там журналіст зняв закривавлений одяг та змив кров. Обмотавшись простирадлом, Бабченко сидів і дивився новини про себе. Після моргу його відвезли до безпечного місця, де журналіст нормально відмився та ліг спати.

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.

Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака «убитий» Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його «вбивство» було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці — ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман — виконавчий директор українсько-німецького підпиємтсва «Шмайсер», що виготовляє зброю.

Схожі новини