Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дрогобич зустрічає Міжнародний фестиваль Бруно Шульца

Упродовж 1−7 червня у Дрогобичі перебуватимуть гості з 17 країн світу.

Анонсовано близько 100 подій, які відбудуться у різних місцях. Одну із інавгураційних лекцій виголосить популярний ісландський поет і прозаїк Сйон, автор текстів пісень для Бйорк, одну з пісень якого номіновано на кінопремію «Оскар».

Шанувальники творчості Бруно Шульца (письменника й художника єврейського походження, що народився й помер у Дрогобичі) приїжджають з багатьох областей і культурних центрів України. Дуже гідно представлені Львів, Київ та Івано-Франківськ. Багато студентської молоді. Є всі підстави вважати, що той, хто приїхав, не пожалкує. Із нетерпінням очікуються анонсовані літературні події — презентація нового роману Юрія Андруховича та поетичної збірки «Дрогобич» Сергія Жадана, у польському перекладі Яцека Подсядла. Заплановано літературні зустрічі з Олександром Бойченком, Андрієм Любкою, Тарасом Прохаськом, Юрієм Винничуком, Софією Андрухович, Андрієм Бондарем, Остапом Сливинським. З учасниками та гостями свята також зустрінуться польські письменники і поети — Ольга Токарчук, Богдан Задура, Павел Гілле, Яцек Подсядло, Кшиштоф Келлер та інші. З Литви приїде Геркус Кунчюс.

У театральній палітрі фестивалю — три прем’єри. У фіналі, як завжди, відбудеться концерт «Жадан і собаки». Багато буде художніх виставок, зокрема, можна буде побувати на вернісажах митців із багатьох країн Європи. Справжньою сенсацією обіцяє стати міжнародна наукова конференція, найбільша серед дотепер відомих у світовому «шульцознавстві», на якій виступлять понад 50 науковців з 13 країн. Йтиметься про філософію і поетику в творчості Бруно Шульца.

Організаторами фестивалю є Полоністичний науково-інформаційний центр ім. Ігоря Менька Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка та товариство «Фестиваль Бруно Шульца» в Любліні.

Схожі новини